fbpx

Mijn verhaal

‘Wat wil je later worden?’

Het antwoord op die vraag kun je nog in veel poesiealbums terugvinden, en was altijd dezelfde: schrijfster. Ik heb er misschien wel honderden verhalen geschreven als klein meisje. Schriften en pennen waren werkelijk niet aan te slepen (en eigenlijk nog steeds niet).

In 2011 begon ik aan een opleiding Journalistiek, vooral om beter te leren schrijven. Door de jaren heen koos ik alles wat me verder in die richting bracht: een minor Creatief Schrijven, de afstudeerrichting Krant en een eindportfolio met enkel geschreven artikelen. Waar medestudenten klaagden over de hoeveelheid schrijfopdrachten in het eerste jaar – pas in het tweede jaar kon je kiezen voor radio en televisie – kon ik mijn geluk niet op. Na mijn opleiding ging ik aan de slag als content coördinator (fancy term voor eindredacteur) bij diverse huis-aan-huiskranten in Noord-Brabant. Hier werk ik nog parttime en uit ik mijn talent als taalpurist.

Ik werd me er eind 2019 van bewust dat ik me nog weinig bezighield met schrijven. Ik was vooral aan het redigeren, waar ik ook heel goed in ben, maar het schrijven van verhalen miste ik enorm. Ik besloot me bij de Kamer van Koophandel in te schrijven als freelancer. Het voelde alsof ik nog mijn weg moest vinden, maar de eerste stap was alvast gezet – ondanks dat ik nooit had verwacht dat ik ooit ondernemer zou worden!

Mijn 'Eureka-moment'

Toen in 2020 de coronacrisis langzaam zijn intrede deed in Nederland, bevond ik me in Marokko met een groep enthousiaste online ondernemers. Ik zocht mijn weg als ondernemer en nadat ik hier al vele inzichten op had gedaan, viel bij thuiskomst het kwartje. Mijn hele leven was het schrijven van bijzondere, ontroerende of gepassioneerde verhalen mijn favoriete bezigheid. En zo ontstond mijn nieuwe business: Joli Deitz, storyteller.

Ik was mijn eigen ideale klant

Dat klinkt gek, hè? Het was echt zo: ik had mijn aanbod op mijn website staan en een verhaaltje waarin ik mezelf omschreef. Maar ik trok totaal niet de juiste klanten aan! Wat ik zocht, waren ondernemers die vanuit passie hun bedrijf waren gestart. Echter, trok ik klanten aan die simpelweg een commercieel tekstje nodig hadden. Bovendien maakte ik mijn klanten niet warm op mijn website, waardoor ik ongetwijfeld klanten ben misgelopen.

Ik vond het genoeg geweest: het was tijd voor een website waar ik trots op kon zijn! Om in de schoenen te stappen van mijn klanten, pakte ik mijn voicerecorder en interviewde ik mezelf. Aan de hand van de uitwerking ververste ik mijn website. Het resultaat: websiteteksten die volledig uitdragen wie ik ben en waar ik voor sta. Practice what you preach – toch?

Leuke feitjes over mij

  • Tijdens mijn studie Journalistiek volgde ik ook een opleiding zweminstructrice. In 2014 haalde ik hiervoor mijn diploma.
  • Ik heb een liefde voor kaas, sushi en pannenkoekjes. Niet perse in die volgorde.
  • Ik werkte in 2017 een jaar lang als leidinggevende in een cocktailbar.
  • Met veel plezier doe ik al jaren vrijwilligerswerk bij Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos. Ik geef er zwemles, maar doe ook alle PR-gerelateerde zaken (nieuwsbrieven, social media, website, mediapublicaties enz.).
  • Ik geniet enorm van kleine dingen zoals: de zonsondergang bekijken, een lunch maken (en eten), relaxen in de sauna, een home alone danceparty houden, buiten wandelen, films kijken, boeken lezen, van de zon genieten, kletsen met vrienden, enzovoorts.

Feedback & Reviews

“Voordat we hulp van Joli kregen, zagen we dat er best veel komt kijken met ‘even een over-ons pagina schrijven’. We hadden geen idee hoe we dat het beste konden doen, maar nadat Joli ons had geholpen, zagen we dat het niet beter had gekund.

We krijgen wekelijks nog reacties over ons verhaal en de creativiteit die in de pagina is gestoken! Nu zijn we er weinig tijd en energie aan kwijt en bereiken we onze doelgroep beter. Wat een bevrijding om dit uit handen te geven aan zo’n fijne storyteller als Joli.”

Lotte & Rory

The Energy Movement

“Joli schrijft gemakkelijk en vlot. Ze kent de basis technieken en schrijft daarmee in een snel tempo goede, duidelijk teksten.

Doordat Joli als mens geïnteresseerd en betrokken is stelt ze de goede vragen en verwoordt daarmee de verhalen op een hele mooie manier.

Steffi de Haan

MERKLAB

“Joli is iemand die goed luistert en doorvraagt. Ze neemt echt de tijd om je te leren kennen, zodat ze precies weet wie je bent, wat je doet en wat er belangrijk is om op je website te plaatsen.”

Anouk Sonnemans

Balanscoach

Op Joli kun je rekenen! Ze werkt snel en secuur.

Het is zo fijn om met iemand samen te werken die betrokken is en je every step of the way op de hoogte houdt.

Ben je op zoek naar een vakidioot die zich 100% voor je inzet dan moet je bij Joli zijn.

Alice Mitchell

Online Gratitude

Wil je alvast aan de slag met je eigen verhaal? Download mijn e-book en leer hoe je jouw ideale over mij-pagina schrijft. Bonus: je krijgt regelmatig tips over online zichtbaarheid en het verbeteren van je eigen websiteteksten!

Ontvang het gratis e-book 'Schrijf jouw ideale over mij-pagina'

Vul je gegevens in, abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book!